Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο μαστού

Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο μαστού

Τα αντισυλληπτικά χάπια αποτελούν ένα γνωστό και πολυχρησιμοποιούμενο μέσο ελέγχου των ανεπιθύμητων κυήσεων στις αναπτυγμένες χώρες. Όμως πολλές γυναίκες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν αντισυλληπτικά χάπια, καθώς φοβούνται ότι αυτά μπορεί να προκαλούν καρκίνο μαστού. Στα ιατρεία των γυναικολόγων παρουσιάζονται απορίες και ισχυρές αμφιβολίες από γυναίκες κατά τη διάρκεια συζήτησης με το γυναικολόγο τους για το ποια μέθοδο αντισύλληψης μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Η ενδεχόμενη συσχέτιση αντισυλληπτικών χαπιών με τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο φόβο των γυναικών, που συχνά αρνούνται εξαιτίας αυτού, να χρησιμοποιήσουν το «χάπι».

Μελέτη που προέρχεται από την Αμερική και που θεωρείται ότι δίνει μια τελική απάντηση πάνω σε αυτό το θέμα δεν βρήκε κάποια σημαντική σχέση μεταξύ αντισυλληπτικού χαπιού και καρκίνου μαστού.

Έτσι, ο γυναικολόγος μπορεί με ασφάλεια να απαντήσει στις αμφιβολίες αυτών των γυναικών ότι το αντισυλληπτικό χάπι δεν φαίνεται να προκαλεί καρκίνο στο μαστό, γεγονός που πρέπει να τις καθησυχάσει.

Διαβάστε ακόμα:

Πολυκυστικές ωοθήκες και διαταραχές διατροφής: συνδέονται;

Πολυκυστικές ωοθήκες και υπογονιμότητα

Σεξ και γυμναστική για γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες