Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, έρχονται νέα εξέταση & νέα θεραπεία;

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, έρχονται νέα εξέταση & νέα θεραπεία;

Μια νέα επιστημονική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι γυναίκες θα μπορούν στο μέλλον να ανιχνεύουν αν πάσχουν από το ΣΠΩ (Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών) με μια μόνο εξέταση. Η παρουσία ενός αντισώματος, που μπορεί να ανιχνευτεί με μια εξέταση αίματος, θα μας βοηθήσει να βάλουμε τη διάγνωση των πολυκυστικών ωοθηκών, σύμφωνα με τους ερευνητές από την Αμερική.

πολυκυστικες ωοθηκες διαγνωση θεραπεια γυναικας

Οι ερευνητές μελέτησαν 32 γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και τις σύγκριναν με 38 άλλες γυναίκες χωρίς το σύνδρομο. Αποτέλεσμα της μελέτης ήταν να βρουν σημαντική διαφορά σε ένα αντίσωμα. Έτσι, η νέα αυτή εξέταση μπορεί να έχει ευαισθησία και διαγνωστική ακρίβεια περίπου 90%.

Η ομάδα των ερευνητών σχεδιάζει να μελετήσει αυτά τα ευρήματα σε μια ομάδα 800 γυναικών για να τα επιβεβαιώσει. Επίσης, ξεκινούν σε πειραματικό στάδιο και την εφαρμογή μιας πιθανής θεραπείας, που στοχεύει στην ανακούφιση πάρα πολλών γυναικών.

Μέχρι να αποδειχτεί η αξία της εξέτασης και να βρεθούν νέες πιθανές θεραπείες των πολυκυστικών ωοθηκών στο μέλλον, οι γυναίκες με διαταραχές στην περίοδο τους, υπογονιμότητα, ακμή και αυξημένη τριχοφυΐα πρέπει να απευθύνονται σε εξειδικευμένους γυναικολόγους, με εμπειρία και γνώσεις στο θέμα. Έτσι, θα αποφύγουμε πολλές επιπόλαιες λανθασμένες διαγνώσεις και θα επιτύχουμε την καλύτερη αντιμετώπιση για να τις προστατεύσουμε από τις επιπλοκές του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών.