Σεξ και γυμναστική για γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες

Σεξ και γυμναστική για γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες

Οι γυναίκες που πάσχουν από το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής τους μέσω της σωματικής άσκησης, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Βραζιλία. Η μελέτη έδειξε ότι όταν οι γυναίκες αυτές βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση τους, βιώνουν μικρότερη ενόχληση και περισσότερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς έχουν καλύτερη ψυχική διάθεση, λιγότερο άγχος και κατάθλιψη, βελτιώνοντας και τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Το σύνδρομο αφορά περίπου 7% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας και σε πολλές από αυτές προκαλεί αύξηση του βάρους, της τριχοφυΐας της ακμής κλπ. Έτσι, οι γυναίκες αυτές έχουν και μειωμένη αυτοεκτίμηση που βελτιώνεται όμως σημαντικά με τη σωματική άσκηση.

Μετά από 4 μόνο μήνες άσκησης για βελτίωση της φυσικής κατάστασης, οι υπέρβαρες γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες δήλωσαν μεγαλύτερη επιθυμία για επαφή, μεγαλύτερη ερωτική διέγερση και καλύτερη λίπανση με λιγότερο πόνο κατά την επαφή, περισσότερους οργασμούς και ευχαρίστηση, ενώ βίωναν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη.

Polykystikes gymnastiki 01

Η άσκηση από μόνη της φαίνεται ότι βοηθά την αύξηση της καλής διάθεσης σε όλες τις γυναίκες και έτσι βοηθά και στη βελτίωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Φαίνεται όμως ότι καθώς οι ασκήσεις αντοχής γυμνάζουν περισσότερο τις λείες μυικές ίνες βελτιώνουν και το μεταβολισμό της γλυκόζης και μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη, που αποτελεί και βασική αιτία για την εμφάνιση πολυκυστικών ωοθηκών.

Έτσι, φαίνεται ότι η άσκηση αντοχής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης βοηθούν ακόμα περισσότερο τις γυναίκες με ΣΠΩ (Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών).