• παναγιωτης χριστοπουλος γυναικολογος

Χριστόπουλος Παναγιώτης MD, MSc, PhD, IFEPAG

 • Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
 • Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων
 • Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης
 • Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. 

Έλαβε την Ειδικότητα του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου στη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το 2007 ολοκλήρωσε το Διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Master, MSc) Ιατρικής Σχολής Αθηνών με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία. 

Το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από εκπόνηση διδακτορικής διατριβής πάνω στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. 

Εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Παιδικής – Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Μετεκπαιδεύτηκε στο Εξωτερικό: στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του University College of London (UCL) Hospitals. 

Κατόπιν εξετάσεων, έλαβε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας (FIGIJ), την Πιστοποίηση της Εξειδίκευσης, στο γνωστικό αντικείμενο της "Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας" (IFEPAG, Part I and II). Ήταν ο πρώτος επιτυχών στις εξετάσεις Πιστοποίησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας 

Το 2010 ιδρύει και λειτουργεί το ιδιωτικό Γυναικολογικό Κέντρο "Healthy Lady", σε Αθήνα, Γλυφάδα και Τρίπολη. Ειδικεύεται σε θέματα μαιευτικής, γυναικολογίας, αναπαραγωγής, ενδοκρινολογίας, παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας. 

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Β' Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Είναι υπεύθυνος Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας στα μαιευτήρια ΡΕΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ, ΓΑΙΑ και στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (Ιατρικό Κέντρο), αλλά και συνεργάζεται με τις ανωτέρω ιδιωτικές κλινικές ως Μαιευτήρας - Γυναικολόγος. 

Από το 2008, υπηρετεί ως Διευθυντής Τμήματος της European Association of Paediatric and Adolescent Gynaegocology (EURAPAG).

Το 2013 εκλέγεται Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης.

Από το 2014, υπηρετεί ως Πρόεδρος Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας.

Έχει περί τις 70 δημοσιεύσεις σε ιατρικά Επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει παρουσιάσει 96 ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια. Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής σε 27 Διεθνή περιοδικά.

Έχει λάβει υποτροφία, από την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας, ως καλύτερος νέος Επιστήμονας, με Γνωστικό αντικείμενο "Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία", καθώς και τέσσερα βραβεία καλύτερων εργασιών σε Επιστημονικά συνέδρια. 

Είναι μέλος:

 • του European Association of Paediatric and Adolescent Gynaegocology 
 • του British Society for Paediatric and Adolescent Gynaecology 
 • της Ελληνικής Εταιρίας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογία, 
 • της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρίας, 
 • της Ελληνικής Εταιρίας Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας, 
 • της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, 
 • του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.